Roodkapje en de boze wolf

Dag iedereen,
Vorige week kozen wij aan de hand van een themakring ons nieuw thema.

We hadden een kringgesprek met de vraag "over wat zouden jullie willen leren?" De beste voorstellen werden op papier gezet ( oké betrapt! Ik ben geen tekentalent, maar de kinderen begrepen het 😅) en dan volgde er de stellingsronde. Iedereen kreeg een stift en mocht dit bij het thema leggen waar dat hij/zij graag over wou gaan leren.





Dus gingen we deze week hiermee aan de slag! Op maandag hielden we een opruimdagje en werden alle werkjes van het thema kunst geordend en meegegeven. 

Op dinsdag werd het thema geïntroduceerd met uiteraard het sprookje " roodkapje en de boze wolf" 
De kleuters hingen werkelijk aan mijn lippen bij het horen van dit toch wel spannende verhaal. 
Nadien werd dit spel in de hoekjes al uitgebreid nagespeeld.

We leerden ook al het liedje "zeg roodkapje" en zongen dit in drie delen: de roodkapjes,  de wolven en de vertellers/zangers. Op donderdag leerden we dit dan te begeleiden met muziekinstrumenten. 







Op dinsdagnamiddag gingen we ook voor het eerst naar het bos. Wat treffen we het toch met onze school om zo dicht bij zo een mooie, leerrijke omgeving te zitten.  



We verzamelden herfstschatten die we nadien in de klas hebben gebruikt om tellen/cijfers/getalbeelden en enkele wiskundige begrippen zoals meeste/ minste mee in te oefenen. 

Op donderdag was er dan een toneel voorstelling  in Gc De Route. "Droomkoorts" heette de voorstelling.  Het was een spectaculair maar woordloos  muzikaal en visueel sterk toneel door slechts een enkele persoon gespeeld. Erg knap. Er werd echter gevraagd geen foto's te nemen, dus respecteren we dat graag. 

Dat was het voor deze week!  Wie thuis iets liggen heeft rond ons nieuw thema mag dit gerust meebrengen. Graag met naam erop! 

Niet vergeten: woensdag 19 oktober geen school! 

Tot later, 
Juf Dana


Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG