D-Day! officiële opening van ons museum!

Dag iedereen, 

Hier achter het scherm zit een juf die meer dan fier is op al haar konijnen en vossen! Zij hebben vandaag meermaals een super prestatie geleverd! Zij hebben het mega formidabel fantastisch super geweldig gedaan! Ik had van geen mooier/beter/perfecter verloop durven dromen. 

In de loop van de week hadden de konijnen en vossen een taak gekozen  die ze wilden vervullen in ons museum.  Vandaag hebben ze deze met veel durf, vol zelfvertrouwen en enorme fierheid uitgevoerd. Dit waren onze rollen: 
De kassiers: 
Imraan en kaat deden dit fantastisch. Zelf hebben ze de taken verdeeld ( kaat stempelen en Imraan nam de tickets aan) en uit zichzelf hebben ze deze taak ook eens gewisseld. Beiden genoten ze enorm van hun rol en namen hun taak ook erg serieus op. De bezoekers werden erg vriendelijk onthaald. Iedereen voelde zich van harte welkom. 

De kunstenaars: 
Elizabeth en Emma waren onze kunstenaars die ter plaatste hun talenten aan iedereen toonde. Ook zij deden dit formidabel goed. Gedurende de hele dag bleven ze helemaal in hun rol en maakten ze keer op keer een geweldig schilderij. 

De bewakers: 



Jorbe, Arren, Kiando en Ghislaine waren onze bewakers van dienst! Arren was ook een beetje gids want hij kon als de beste vertellen welk werk hij bewaakte. Het werk van Jackson pollock. Kiando was dan op zijn beurt een top bewaker... Hij herhaalde meermaals, dat het verboden was de werken aan te raken.

De gidsen: 
Aaliyah, Keyla, Arne en Jochen waren onze gidsen van dienst. Zij vertelde iedereen vol enthousiasme welke soorten kunst er te zien was, welke kunstenaars etc. Zij deden dit ook ontzettend goed. Echt leuk om hen zo bezig te zien. Knap hoor!

De hostessen: 
Seth, Tess, Leana en Esther waren onze hostessen van dienst. En bij een feestelijke opening is een hapje en een drankje uiteraard onmisbaar.
 Hiervoor hadden we onze hostessen. Zij hebben onze bezoekers van lekkers voorzien. 

En dan nu onze kunstwerken: 








Knap gedaan hè? ! Elk werk is volledig vanuit de kinderen gemaakt, zelf gekozen, zelf over nagedacht, naam bij bedacht, .... 

We kregen vandaag vele bezoekers over de vloer. Elke kleuterklas kwam een kijkje nemen. Van de bijen tot de beren, iedereen kwam kijken. Om drie uur waren dan de "grote mensen" aan de beurt. Ook zij waren heel talrijk, waarvoor onze dank, uiteraard begrijpen we dat er mensen zijn die moeten werken maar het was dan ook erg leuk om een nonkel, een moeke en dergelijke te zien. Heel fijn! En voor wie er niet kon bij zijn hoop ik dat dit verslag veel goed maakt... ik ben er zeker van dat je enthousiaste kleuter er graag verlag bij komt uitbrengen.  

Dit was dus een geweldig slot van ons eerste echte thema. Een thema waarbij de kleuters hun betrokkenheid heel erg hoog was en waarbij ze als klasgroep enorm naar dit hoogtepunt hebben toegeleefd.  Ik ben dan ook als juf ontzettend fier op hun prestatie. Want de kleuters hebben dit gedragen, ik moest als juf enkel toekijken en genieten. 

Moe maar voldaan kijk ik al uit naar ons volgend thema! 

Groetjes, 
Juf Dana 


Reacties

  1. Wat een mooie blogpost! En zo fijn om te zien dat alle kindjes zo enthousiast hebben meegewerkt! Top! Mama van Kaat

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG