Roodkapje week 2



Dag iedereen,

We hebben deze week weer niet stil gezeten in de konijnen en vossenklas. We hebben weer heel wat geleerd, geknutseld en ons accent lag deze week op zelfstandig werken.

We leerden een gezelschapsspel in ons thema roodkapje en de boze wolf waarbij we kennis maakten met getalbeelden van de dobbelsteen en met cijfers van 1 tot 6. Nadat we dit in kleine groepjes hadden aangeleerd konden de konijnen en vossen dit nadien al knap zelfstandig spelen.


We hebben een roodkapje geknutseld uit papier. Hierbij moesten we een stappenplan aflezen waarin kort en duidelijk de instructies werden gegeven maar met ruimte voor eigen interpretatie.

Tijdens het vrij spel konden de kleuters met de poppenkast het sprookje naspelen.

We maakten zelf de figuren uit het verhaal ( inkleuren, uitknippen, lamineren, uitknippen), zo kunnen we dit ook thuis nog naspelen.


Een teloefening: We oefenden de cijfers in met concreet materiaal. De kleuters moesten met een pincet eikels/kastanjes/noten in een bokaal leggen. Evenveel eikels/kastanjes als het cijfer op de bokaal. ( 0-5 of als het al moeilijker mocht zijn van 6-10)


Nadat we roodkapje hadden geknutseld mocht ook de grote boze wolf niet ontbreken. De kleuters bedachten zelf welk materiaal ze hiervoor nodig hadden en na een korte instructie konden ze ook zelfstandig aan de slag.

Nog een teloefening: hoeveel koekjes moeten er in het mandje van roodkapje?
In onze mengklas is differentiatie enorm belangrijk; na observatie kon ik al goed zien wie de oefening best kon maken met getalbeelden en wie al met cijfers/getallen aan de slag kon.

We leerden ook de begrippen meeste- minste- evenveel in adhv een telspel. Een gezelschapsspel in het thema roodkapje.

Een drukke week dus alweer voor onze vossen en konijnen. Op woensdag hadden zij een dagje vrij en gingen de juffen op de schoolbanken zitten. We leerden over activerende werkvormen. Nieuw voer voor de juf dus om de komende weken te gaan uitproberen in de klas. Je leest er binnenkort meer van.

Tot binnenkort!
Juf Dana

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG