Thema baby's week 2

Lieve mensen,

In de vossenklas was deze week weer heel wat te beleven en het ging er vooral erg zonnig aan toe.
Ik had onze klas de belofte gedaan om te fietsen en maandag scheen het zonnetje volop, dus gingen we samen... fietsen!



 
Op dinsdag gingen we weer volop aan het schrijfdansen. We oefenden nu de ronde en de liggende achten. In de namiddag gingen we op herfstwandeling in het bos. Dit seizoen is gewoon te mooi om daar niet te gaan verkennen. Een flinke wandeling doet voor iedereen deugd.
 
Paddenstoelen spotten;
 

 Nu iedereen aanwezig was, leek het ons het ideale moment voor een leuke groepsfoto:

 
Op woensdag brachten we allemaal fruit mee en maakten we fruitpap, want het is nog steeds het thema baby's uiteraard. Voorafgaand aan het bereiden van de fruitpap deden we een wiskundige activiteit waarbij we het fruit gingen tellen, sorteren, rangschikken volgens minste - meeste en evenveel. Knap wat de vossen allemaal al konden hoor!
 
 
Dan werden we in groepjes verdeeld, kozen we allemaal twee stukken fruit om in stukken te snijden en gingen we ijverig aan de slag.
 










 
Na het snijden gingen we mixen en na het mixen voegden we koekjesmeel toe en gingen we lekker smullen. Sommige aten wel 2 of 3 porties op.... MMMM heerlijk én gezond !
 

 
Op donderdag gingen we aan het meten. Hoe groot zijn wij? Hoe kunnen we ons meten? Hoe groot zijn babytjes?  We gingen volop op zoek naar meetinstrumenten.








Ook schilderden we vleermuisjes om onze refter te versieren voor de griezelkermis van 27/10.
 



 
Vele groetjes,
Juf Dana

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG