Thema : Lang geleden... de dino's

 
 
Dag iedereen,
 
Deze week gingen we ENTHOUSIAST aan de slag met ons nieuwe thema. De kinderen waren echt enorm betrokken. Ze hadden veel dino's en boeken meegebracht wat erg fijn is. ( heel veel dank daarvoor aan alle mama's en papa's)
 
Op maandag hebben we dino's waargenomen en sorteerden we de dino's. op basis van enkele kenmerken. (hun uiterlijk, 4/2 poten, scherpe tanden of niet, planteneters/vleeseters, kunnen wel/niet vliegen,...)En vraag maar eens na... ze leerden al heel wat bij. Ook werd onze klas thematisch aangekleed.
 
Op dinsdag maakten we pootafdrukken van enkele dino's met verf.
 




 
We maakten een hok voor de dino's in de bouwhoek

 Speelden in onze dinotafel



 
We probeerden ook afdrukken te maken in het zand




En in de namiddag gingen we naar het bos. Per twee kregen de vossen een zak mee waarin ze spullen mochten stoppen om de dinotafel mee aan te vullen. Takken, stenen, bladeren, ...


Op woensdag kregen we bezoek in de klas. Het was wel "nepbezoek", de juf was verkleed als ARCHEOLOOG en kwam met een schort vol attributen de klas binnengewandeld. De vossen hadden er hun plezier in hoor. Adhv een prentenboek probeerde ik om het beroep van archeoloog zo goed mogelijk uit te leggen. De attributen ( vergrootglas, pincet, tandenborstel, borstel,...) werden nadien in de hoekjes gelegd en de kleuters speelden dan zelf voor archeoloog.
We maakten ook "nep "fossielen door afdrukken te maken in klei.



Archeologen in actie; yorbe, jasper en myrthe

 
Hier waren archeologen Sem en Ruube aan de slag. Sporen zoeken in het zand.
 
En op donderdag hadden we een jarige in de klas; HELENA is 4 jaar geworden !

 
Maar we vierden niet alleen feest voor haar. Nathan kwam ook voor het eerst sinds de geboorte van zijn baby broertje terug naar school. Superfier is hij! We knutselden samen een mooie ooievaar om hem en z'n mama en papa proficiat te wensen en om baby Julien welkom te heten!
 
 
 Het geboortekaartje van Julien Toebosch. Geboren 17 september 2017. Proficiat aan het ganse gezin!
 
Vrijdag 22 september; strapdag! Foto's volgen.
 
Volgende week gaan we verder met het leuke dino thema en hoop ik om even enthousiaste kleutertjes te mogen verwelkomen! Tot dan lieve vosjes!
 
Groetjes,
Juf Dana

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG