Superhelden




Thema Superhelden

Een thema introduceren doe ik graag op een manier die iedereen bij blijft. Zo kwam ik als superheld de klas binnengevlogen ( en viel écht over de mat, dus was al snel helemaal uit mijn rol en de kinderen lagen in een deuk). Wat een intro dus!

Superhelden hebben magische krachten, maar wijzelf hebben dat ook, wij hebben allemaal een supertalent. De kleuters mochten hierover nadenken en aan elkaar vertellen wat hun eigen talent is.
We hebben tekentalenten, knutseltalenten, turntalenten, puzzeltalenten en zelfs konijnen aaien-talent in onze klas! Schitterend toch?!

Daarna mochten ze zichzelf als superheld schilderen, maar er wel op letten dat we hun talent in hun kunstwerk konden zien/herkennen.

Daarna was het tijd voor een groepswerk én wat voor één! Bedenk in groep een superheld, ontwerp het SAMEN op papier en knutsel het daarna uit kosteloos materiaal na.





Er werd hard gewerkt! Maar genieten dat ze deden! En de juf nog meer! We hebben toen zelfs ons fruitmoment uitgesteld omdat de betrokkenheid zo hoog was!





Ze waren allemaal niet te stoppen... Er is een hele voormiddag aan gewerkt! Helemaal zelfstandig bedachten ze hoe ze hun superhelden in elkaar konden knutselen. De juf was er enkel met het lijmpistool.
 De kring, waarin het kosteloos materiaal aangeboden werd, is een beetje " ontploft"....

Na het knutselen, ruimden ze allemaal even ijverig mee op en toen was het grote moment er... De voorstelling. We stellen aan elkaar onze kunstwerken voor. Super fier dat ik was op hun eindresultaten, stuk voor stuk creatieve werkjes! Kijk maar mee! Je kan zelfs de gelijkenissen met hun ontwerp op papier duidelijk zien! Super knap!




 Als beloning voor het harde werk kregen al enkele kleuters een superheldenmasker.... ( deel 1)







Drama activiteit: Opnieuw een groepswerk. Bedenk in groep een verhaal over een superheld - een situatie/gebeurtenis - een locatie. WIE WAT en WAAR dus. Ook hier weer enorm veel creatieve verhalen. Nadien mochten ze deze naspelen in de zaal.





 Superheldenmasker ( deel 2)







ICT in de klas: Leren werken op de tablet. We leren digitale prentenboeken bekijken aan de hand van QR codes. Een succes!

Ons masker op, de krachtarmbanden aan, de capes op onze rug, we vliegen rond in onze school!





Zich leren oriënteren in onze klas adhv een grondplan. Geen gemakkelijke opdracht zo bleek. Eerst leerden we om een grondplan af te lezen, daarna gingen we per twee op stap in onze klas, het ene kind gaf instructies over de richting aan het andere kind en zo moesten ze een (verstopte) boef vinden. Ieder duo heeft hun boef gevonden! Missie geslaagd!









 Bewegen bewegen bewegen: BALANCEREN!


Het superheldenthema was een gigantisch succes in onze klas, de kleuters waren van dag 1 mega betrokken en ontzettend enthousiast! Het was erg fijn !

Tot snel!
Juf Dana

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG