De K van kunst

Dag iedereen,

Vorige week leerden we nog veel over de kunstschilder Piet Mondriaan en maakten we ook kennis, aan de hand van bewegingsspelletjes en zelfs een quiz, met allerlei vormen.

Deze week hebben we al geleerd dat er verschillende soorten kunst bestaan, waaronder schilderkunst, tekenkunst en beeldhouwkunst. We hebben een aantal prenten waargenomen en kwamen tot de conclusie dat kunst er vaak toch erg gek uitziet.

We mochten ook zelf aan de slag. We gingen KIEZEN. Elke kleuter kreeg de opdracht na te denken over wat hij/zij graag zouden doen. Iets schilderen/tekenen of beeldhouwen. Het was erg belangrijk dat ze iets kozen omdat zijzelf dit graag wilde doen. Even goed nadenken en dan wisten ze het allemaal:

Dus gingen we aan de slag: 
Even nadenken wat we graag willen maken, welke kleuren we willen gebruiken,... en dan beginnen we eraan. 

Arne,  Tess, Leana en keyla kozen ervoor om te schilderen aan de schildersezel:

Aaliyah en Arren wouden graag aan de tafel schilderen: 


Dan gingen onze beeldhouwkunstenaars aan de slag maar eerst moesten we daarvoor speeldeeg maken. Dit deden we adhv een stappenplan. Op deze manier leren we symbolen te lezen, leren we allerlei begrippen zoals meer, minder, ... 






En dan onze tekenkunstenaars nog. Seth en Imraan wilden een boom tekenen. Waar konden ze dan beter gaan zitten als hier: 




Door het grote succes en op vraag van de konijnen en vossen zullen we op donderdag nog eens wisselen van "kunsttak" en kunnen ze nog een ander kunstwerk maken... sommigen weten al heel goed wat ze dan willen doen😊. 

We leerden ook een allereerste letter kennen. De K van Kunst. We gingen in de klas op zoek naar allerlei materialen die met de letter K begonnen. Jochen herkende al erg snel de K van ketnet, Seth vond de Knikkerbaan, Imraan de kassa, kaat de kleren, ... Ze waren allemaal erg in de ban en je zal er ongetwijfeld thuis meer over horen. 

Tot later! 
Juf Dana 








Reacties

Populaire posts van deze blog

Onze eerste schoolweek

Lied VADERDAG